Головне вікно Paint.NET

Інтерфейс користувача графічного редактора Paint.NET розбитий на 10 основних областей:

Головне вікно Paint.NET
Головне вікно Paint.NET

1. Заголовок вікна. Показує назву зображення з яким відбувається робота в цей час, його масштаб, а також поточну версію Paint.NET.

2. Панель меню. З її допомогою можна отримати доступ до різних пунктів меню. Шлях до команд меню зазвичай вказується за допомогою послідовності пунктів. Наприклад рядок «Ефекти — Шуми — Додати шум…» означає, що потрібно натиснути на панелі меню пункт «Ефекти», вибрати з випадаючого списку рядок «Шуми» і натиснути команду «Додати шум…».

3. Панель інструментів. На ній розміщені іконки для швидкого доступу до різних команд, що часто використовуються. Складається з двох рядів — на верхньому розміщені постійні іконки, а на нижньому — іконки для налаштування параметрів поточного інструменту.

4. Список зображень. Тут показуються зменшені копії відкритих зображень. Працює за принципом вкладок браузера – для того, щоб відкрити зображення в робочій області Paint.NET потрібно просто натиснути на його мініатюру.

5. Робоча область. У цій області розташоване зображення з яким наразі відбувається робота.

6. Вікно інструментів. У цьому вікні розміщені головні інструменти для роботи з зображенням. Вибір потрібного інструменту здійснюється простим натисненням на його іконку.

7. Вікно історії. Тут записуються всі дії, що здійснюються над зображенням. Дозволяє легко скасувати одну або декілька операцій або повторити їх знову.

8. Вікно шарів. Це вікно є найпростішим засобом для створення, редагування і видалення шарів зображення.

9. Вікно палітри. Найпростіший спосіб для вибору та управління основним і додатковим кольорами. Після натиснення на кнопку «Більше» вікно збільшується і з’являються додаткові засоби для роботи з кольорами.

10. Рядок стану. Ця область поділена на кілька секцій. Перша ліворуч показує назви вибраних інструментів і описує засоби контролю над ними. Наступна секція відображає процес обробки зображення (якщо він відбувається в даний час). Третій сектор показує розмір зображення. Останнім іде індикатор положення курсору (відлік ведеться від лівого верхнього кута малюнка).

До змісту довідки Paint.NET

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Paint.NET